Bekijk de opties en kosten!

Voor het plaatsen van dubbel glas of oplossen van glasschade. Ook leveren wij glas op maat en kunnen wij kozijnen vervangen indien dit nodig is.

Glaszetter Roermond

De kans is groot dat jij op zoek bent naar een goede glaszetter in Roermond, je bent namelijk bij ons op de site terecht gekomen. Als het aankomt op glasservice in Roermond zijn er echt ontzettend veel mogelijkheden om voor te kiezen.

Aangezien we zien dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat over het inschakelen van een glaszetter voor glasschade in Roermond hebben we de belangrijkste informatie hieronder voor je op een rijtje gezet.

Door dit artikel goed door te nemen krijg je een volledig beeld van alle mogelijkheden die voor je open liggen.

Glaszetter een raam inmeten

3. Repareren van glasschade

Het repareren van glas behoort ook tot de mogelijkheden. Dit is met name voor de ruiten die maar voor een klein gedeelte kapot zijn. Als het niet mogelijk is om een nieuwe ruit te plaatsen dan zal de glaszetter altijd een voorzetraam over het beschadigde glas heen zetten. Dit kan gezien worden als een soort tijdelijke oplossing. Hierdoor weet je zeker dat je geen last krijgt van tocht in de periode dat je ruit vervangen moet worden.

Ook het polijsten van glas is een vorm van glasschade. Krassen op het glas kunnen ontstaan door bijvoorbeeld huisdieren of op het moment dat er krassen worden gemaakt met schuurpapier.

4. Adviseren over glassoort

De laatste mogelijkheid is om contact op te nemen met een glashandel in Roermond om meer advies te krijgen over het plaatsen van nieuwe ruiten bij jou in huis. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om na te vragen welke soort ruiten er het beste passen bij jou in huis. Je krijgt eigenlijk altijd onafhankelijk advies, hier zal je je dus geen zorgen over hoeven te maken.

Benieuwd naar de exacte kosten en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Onze glaszetters geven gratis advies!

Kosten glaszetter

Indien je erover nadenkt om een glaszetter in te schakelen voor het vervangen of repareren van jouw ruiten dan is het wel zo handig om te weten welke kosten je hier eigenlijk voor kunst verwachten. Het is lastig om een specifiek bedrag te noemen voor de werkzaamheden van en glaszetter. Dit hangt namelijk volledig af van de soort klus.

Over het algemeen zal een glaszetter een uurtarief van ongeveer 50 euro vragen.

Dit is natuurlijk exclusief de kosten die er nodig zijn voor alle materialen. Wanneer je jouw woning wilt voorzien van dubbel HR++ Glas dan zal je over het algemeen moeten denken aan zo’n 140 euro per vierkante meter. We hebben de meest voorkomende soorten hieronder voor je in een tabel gezet.

WoningtypeRamen in m²Prijzen bij plaatsen HR++ glasJaarlijkse besparing
Appartement15 m²€1.800,- tot €2.200,-€190,-
Tussenwoning20 m²€2.500,- tot €2.800,-€230,-
Hoekwoning30 m²€3.500,- tot €4.000,-€270,-
2 onder 1 kap35 m²€4.400,- tot €4.900,-€350,-
Vrijstaande woning50 m²€6.500,- tot €7.000,-€500,-

Factoren die van invloed zijn op de prijs 

Zoals je wel kunt zien zijn er verschillende prijzen te onderscheiden als het aankomt op het inschakelen van een goede glaszetter in Roermond. Je vraagt je waarschijnlijk af hoe het kan dat er zoveel verschil zit tussen de diverse prijzen. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs die je kwijt bent voor de glasservice in Roermond: 

 1. Materiaalkeuze – de belangrijkste factoren die van invloed is op de prijs is natuurlijk het soort glas dat je wilt laten plaatsen bij jou in huis. Het spreekt voor zich dat je meer betaalt voor de ruiten die duurzamer zijn en die zijn voorzien van een hoge isolatiewaarde. Aangezien een hoge isolatiewaarde je in staat stelt om geld te besparen is dit echt geen verkeerde investering om te maken. 
 2. Grootte van de klus – ook de grootte van de klus is van belang voor het berekenen van de totaalprijs voor het laten plaatsen van de nieuwe ruiten. Als je gelijk veel ruiten laat vervangen dan zal je in verhouding minder geld kwijt zijn dan bij het vervangen van een enkele ruit. Dit komt natuurlijk door het feit dat het voor het glaszetbedrijf in Roermond makkelijker is om gelijk meer zaken uit handen te nemen. 
 3. Ervaring en expertise – niet onbelangrijk is de kwaliteit die het betreffende bedrijf weet te bieden. Als het aankomt op glazenzetters zitten er onderling grote verschillen tussen de bedrijven. Indien je ervoor kiest om een glaszetter met veel ervaring in te schakelen dan zal je over het algemeen meer geld kwijt zijn dan bij een jonger bedrijf wat nog niet zo heel lang bezig is.

De voordelen van dubbel glas in Roermond

Een van de belangrijkste redenen dat mensen een glaszetter inschakelen is dat zij hun woning willen uitrusten met dubbel glas. Het is van belang om even in te gaan op de voordelen die je zal ondervinden wanneer je kiest voor dubbel glas bij jou in huis. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

 • Veel betere isolatie – de belangrijkste reden om te kiezen voor dubbel glas is natuurlijk het feit dat je jouw woning kan voorzien van een aanzienlijk betere isolatie. Deze betere isolatie zorgt ervoor dat de algehele isolatiewaarde van de woning zal stijgen. Hierdoor verbruik je dus minder. Dit zie je natuurlijk weer terug op je eindrekening voor de stookkosten. Door deze bespaarde kosten kun je het laten plaatsen van dubbel glas in Roermond echt zien als een ware investering. Voor je het weet heb je de kosten er weer uit kunnen halen. 
 • Een duurzame woning – de laatste tijd zijn er veel mensen bezig om duurzamer door het leven te gaan. Wist je dat het laten plaatsen van dubbel glas bij jou in Roermond kan zorgen voor een hogere mate van duurzaamheid? Door middel van dubbel glas zorg je er namelijk voor dat er minder CO2 vrij zal komen door een verminderd energieverbruik. Hoewel je dit niet gelijk merkt of ziet is het wel een goed gevoel om een stuk beter bezig te zijn voor het milieu. Tevens heeft het positieve uitwerking op de energielabel van jouw woning.
 • Hogere woningwaarde – de laatste reden dat je er verstandig aan doet om dubbel glas te laten zetten bij jou in huis is het feit dat het kan zorgen voor een aanzienlijk hogere waarde van je woning. Mocht je ooit van plan zijn om je woning te verkopen dan kan je dit zomaar een hoop geld opleveren. Zoals je wel weet is het namelijk zo dat iedere investering die je maakt voor in de woning zich zal resulteren in een hogere woningwaarde.

Inzicht in de kosten van een Glaszetter

Tips voor het vinden van een goede glaszetter 

Wil je jouw ruiten laten vervangen door een glaszetter dan is het natuurlijk noodzakelijk om de juiste partij hiervoor te kiezen. Bij het aanvragen van een offerte is het dan ook noodzakelijk om op een paar verschillende dingen te letten. We hebben de belangrijkste dingen hieronder even voor je op een rijtje gezet:

Inzicht in de kosten van de glashandel

bij het aanvragen van een offerte is het altijd noodzakelijk om inzicht te krijgen in de kosten die de glashandel in Roermond in rekening brengt voor de diensten. Wanneer er alleen maar een uurtarief is vermeld op de offerte dan kan de totaalprijs aanzienlijk hoger uitvallen dan je in eerste instantie misschien in gedachten had. Goed controleren is dus echt noodzakelijk. 

De mate van ervaring

het inschakelen van een glaszetter moet altijd gebeuren bij een partij die ervaring heeft met de klussen. Via het internet is het super eenvoudig om een beeld te krijgen van de kwaliteit die de glaszetter in Roermond te bieden heeft. lees bijvoorbeeld even wat oude reviews van voorgaande klanten om een volledig beeld te krijgen van de ervaring en de kwaliteit die je kunt verwachten van die specifieke partij. 

De garantie

het is echt noodzakelijk om even goed te kijken naar de garantie die de specifieke aanbieder weet te bieden. Als er namelijk iets misgaat bij het plaatsen dan zit je er niet op te wachten om alle kosten zelf op je te nemen. Soms is het nodig om even goed de algemene voorwaarden door te lezen om te zien wat er gehanteerd wordt op het gebied van de garantie. 

De mogelijkheid tot spoed

de laatste tip is om te kijken of het bedrijf ook in staat is om bepaalde spoedklussen uit te voeren. Wanneer je namelijk te maken krijgt met glasschade in Roermond is het wel zo handig als hier iemand zo snel mogelijk naar kunt kijken. Bij veel bedrijven is het mogelijk om te kiezen voor de speciale 24/7 service.

Plaatsen dubbel glas

Soorten glas opties

Er zijn diverse soorten (dubbel) glas. Een overzicht met de meest gekozen soorten zijn:

 • HR+ Glas
 • HR++ Glas
 • HR+++ Glas
 • Driedubbel glas
 • Veiligheidsglas
 • Brandwerend glas
 • Beloopbaar glas
 • Voorzetramen
 • Gehard glas
 • Gelaagd glas
 • Glas-in-Lood
 • Enkel glas

 

Al deze genoemde soorten glas kunnen wij leveren en uiteraard ook plaatsen. Mochten er vragen zijn over specifieke kenmerken of wilt u advies bij het maken van een keuze? Kom met ons in contact!

Specialisaties Glaszetter Simon

 • Dubbel glas
 • Glas op maat
 • Triple glas
 • Geluidswerend glas
 • Gelaagd en gehard glas
 • Draadglas
 • Kunststof kozijnen

Bespaartips van een glaszetter

Wist je dat het mogelijk is om geld te besparen op je nieuwe ruiten door gebruik te maken van bepaalde subsidies? Dit is alleen aan de orde voor de mensen die ervoor kiezen om hoog rendementsglas aan te brengen bij hen in huis. Er zijn namelijk een aantal gemeentes die je deze subsidies kunnen verstrekken. Dit is niet bij iedere gemeente van toepassing, het hangt dus sterk af van je woonplaats. Het makkelijkste is om een kijkje te nemen op de site van Energiesubsidiewijzer. Hier kan je namelijk door middel van een korte check snel zien of je recht hebt op een subsidie. 

Echter is dat nog niet alles. Het is namelijk ook nog eens zo dat je aanzienlijk veel geld kunt besparen door gebruik te maken van het verlaagde btw tarief. Dit kan alleen wanneer je een woning hebt die ouder is dan twee jaar. Als dit voor jou van toepassing is dan betaal je geen 21% maar 9%. Zoals je wel kunt begrijpen kan dit aardig snel oplopen bij de grotere klussen. Hierdoor kan je veel geld besparen. 

Benieuwd naar de exacte kosten en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Onze glaszetters geven gratis advies!

Keurmerken voor glas vervangen 

Bij het vinden van een goede glaszetter van Roermond is het noodzakelijk om ook even goed te kijken naar de keurmerken die het bedrijf op de website heeft staan. Deze keurmerken laten namelijk zien dat het bedrijf een  goede kwaliteit weet te leveren. Het enkele feit dat de glaszetter niet over een keurmerk beschikt is echter nog geen reden om aan te nemen dat de kwaliteit ondermaats zou zijn. De belangrijkste keurmerken die er gevonden kunnen worden op het gebied van glasservice in Roermond zijn de volgende: 

 • KOMO keurmerk – dit is een keurmerk wat staat voor de materialen die er gebruikt zijn bij het glas zetten. Dit keurmerk staat echt voor een hoge kwaliteit en een hoge isolatiewaarde. Zie je dit keurmerk staan dan weet je dus dat het wel goed zit. 
 • EBN certificaat – dit is een keurmerk wat laat zien dat de glaszetter tijdens het werk altijd rekening houdt met de hoogste normen op het gebied van kwaliteit. Dit is onder andere te zien aan het feit dat deze bedrijven zich met regelmaat laten bijscholen. Dit maakt het echt een stuk eenvoudiger om meer zekerheid te krijgen over je keuze voor de glaszetter. 
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen – het is natuurlijk wel zo prettig om zeker te weten dat jouw glas niet zomaar kan worden ingegooid door een inbreker. Dit is de reden dat je altijd even zou moeten kijken of het bedrijf over een Politiekeurmerk Veilig Wonen beschikt. Dit laat je namelijk zien dat jouw ruiten inbraak werend zijn.

Vergelijk van offertes in Roermond 

Indien je erover nadenkt om een glaszetter in Roermond in te schakelen dan is het echt noodzakelijk om vooraf altijd een offerte aan te vragen. Hier is een vrij eenvoudige reden voor te geven. Het aanvragen van een offerte bij Glaszetter Simon is namelijk de enige manier waarop je zeker weet dat je een zo volledig beeld krijgt van de totale prijs voor de klus.

Het is zoals we al hebben aangegeven namelijk echt zo dat er veel verschillende factoren van invloed zijn op de prijs. Door middel van een offerte zal je ervoor zorgen dat er achteraf geen verrassingen meer ontstaan op het gebied van de prijzen. Sterker nog, het is mogelijk om door middel van een offerte mogelijk om tot wel 30% te besparen op de totale klus. Voor een paar minuten werk is het dus wel zo handig om hier naar te kijken. 

Bij het aanvragen van een offerte is het echt belangrijk om altijd zo duidelijk mogelijk te zijn. Wanneer je duidelijk bent in je aanvraag zal je namelijk een offerte krijgen die echt weerspiegelt wat er allemaal moet gebeuren. Kijk dan ook goed of bepaalde kosten al inclusief of exclusief in rekening zijn gebracht. Door middel van het aanvragen van offertes is het vinden van een goede glaszetter in Roermond echt niet meer zo lastig als je in eerste instantie mogelijk zou denken. 

Vraag vandaag nog een offerte aan

Als het aankomt op het vergelijken van offertes voor een goede glaszetter in Roermond weet je zeker dat je hier aan het juiste adres bent. Onze vergelijkingsmogelijkheden zorgen ervoor dat jij altijd weer uit zal komen bij de beste glasservices in Roermond. Door de vele voordelen is het verstandig om het altijd uit te laten voeren door een professional. Alleen zo zal je voorzien zijn van het best mogelijke resultaat voor bij jou in de woning. Dankzij onze offertes hoef je nooit meer teveel te betalen voor het plaatsen van dubbel glas bij jou in huis!

Onze klanten zijn tevreden met het resultaat!

Een score van 8.7 en meer dan 92% beveelt ons aan bij vrienden

Meer weten over uw glas opties? 

Ontvang onze tarieven op de mail en vergelijk de kosten.